For English scroll down!!!
Это был долгий и трудный челлендж^^
Эксперимент приготовления натуральных домашних Корейских дрожжей - Нурук (누룩) по традиционной рецептуре и конечного самого домашнего рисового Корейского вина - Макколли́ (кор. 막걸리). Надеемся это будет полезно и интересно для вас^^
Особые рекомендации к рецептам после полученного опыта:
1) используйте свежую пшеницу (свежего сбора (урожая))
2) перемалывайте пшеницу в мясорубке или в станках для перемалывания как в деревнях и колхозах или комбинатах сельской промышленности
3) соблюдайте пропорцию воды на перемолотую пшеницу (на 1 кг 200 мл воды)
4) если как у нас пришлось добавлять воду в процессе перемолки и масса вышла водянистой, то не выбрасывайте и используйте наш метод добавив цельнозерновой пшеничной муки. Дрожжи выйдут!
5) Не пугайтесь роста бактерий, так должно быть
6) Хорошо промывайте рис
7) Используйте воду хорошего качества для вина!
Ниже основные пропорции. Всем удачи в приготовлении и терпения^^
Для дрожжей:
На 1 кг пшеничной муки 200 мл воды
Для рисового вина:
На 1 кг белого круглого риса 200 г дрожжей и 3 литра воды.
Получаем с этого 2,5 литров рисового вина.
It was a long and difficult challenge ^^
An experiment in the preparation of natural homemade Korean yeast - Nuruk (누룩) according to the traditional recipe and the homemade Korean raw rice wine - Makgeolli (막걸리). We hope it will be useful and interesting for you ^^
Special recommendations for recipes after the experience:
1) use fresh wheat (fresh harvest)
2) grind wheat in a meat grinder or in grinding machines as in villages and collective farms or combines of rural industry
3) observe the proportion of water for ground wheat (per 1 kg 200 ml of water)
4) if as we had to add water during the grinding process and the mass turned out to be watery, then do not throw it away and use our method by adding whole grain wheat flour. Yeast come out!
5) Do not be afraid of the growth of bacteria, it should be so
6) Rinse the rice well
7) Use good quality water for wine!
Below are the main proportions. Good luck to everyone in preparation and patience ^^
For yeast:
For 1 kg of wheat flour 200 ml of water
For rice wine:
For 1 kg of white round rice, 200 g of yeast and 3 liters of water.
We get 2.5 liters of rice wine from this.
Music in this video:
https://www.youtube.com/audiolibrary/...
Feelin Good 3:45 Kevin MacLeod Jazz & Blues | Happy
Feelin Good by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Source: http://incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1100475
Artist: http://incompetech.com/
Это был долгий и трудный челлендж^^
Эксперимент приготовления натуральных домашних Корейских дрожжей - Нурук (누룩) по традиционной рецептуре и конечного самого домашнего рисового Корейского вина - Макколли́ (кор. 막걸리). Надеемся это будет полезно и интересно для вас^^
Особые рекомендации к рецептам после полученного опыта:
1) используйте свежую пшеницу (свежего сбора (урожая))
2) перемалывайте пшеницу в мясорубке или в станках для перемалывания как в деревнях и колхозах или комбинатах сельской промышленности
3) соблюдайте пропорцию воды на перемолотую пшеницу (на 1 кг 200 мл воды)
4) если как у нас пришлось добавлять воду в процессе перемолки и масса вышла водянистой, то не выбрасывайте и используйте наш метод добавив цельнозерновой пшеничной муки. Дрожжи выйдут!
5) Не пугайтесь роста бактерий, так должно быть
6) Хорошо промывайте рис
7) Используйте воду хорошего качества для вина!
Ниже основные пропорции. Всем удачи в приготовлении и терпения^^
Для дрожжей:
На 1 кг пшеничной муки 200 мл воды
Для рисового вина:
На 1 кг белого круглого риса 200 г дрожжей и 3 литра воды.
Получаем с этого 2,5 литров рисового вина.
It was a long and difficult challenge ^^
An experiment in the preparation of natural homemade Korean yeast - Nuruk (누룩) according to the traditional recipe and the homemade Korean raw rice wine - Makgeolli (막걸리). We hope it will be useful and interesting for you ^^
Special recommendations for recipes after the experience:
1) use fresh wheat (fresh harvest)
2) grind wheat in a meat grinder or in grinding machines as in villages and collective farms or combines of rural industry
3) observe the proportion of water for ground wheat (per 1 kg 200 ml of water)
4) if as we had to add water during the grinding process and the mass turned out to be watery, then do not throw it away and use our method by adding whole grain wheat flour. Yeast come out!
5) Do not be afraid of the growth of bacteria, it should be so
6) Rinse the rice well
7) Use good quality water for wine!
Below are the main proportions. Good luck to everyone in preparation and patience ^^
For yeast:
For 1 kg of wheat flour 200 ml of water
For rice wine:
For 1 kg of white round rice, 200 g of yeast and 3 liters of water.
We get 2.5 liters of rice wine from this.
Music in this video:
https://www.youtube.com/audiolibrary/...
Feelin Good 3:45 Kevin MacLeod Jazz & Blues | Happy
Feelin Good by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Source: http://incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1100475
Artist: http://incompetech.com/
- Категория
- Рецепты вин

Комментариев нет.